Přihlášení
jméno:
heslo:


zapomenuté údaje

Úvodní stránka
Výzkum konkurenceCoral - běžné účtyCoral - uvěryVaran - spořeníbanky, pojišťovny, ...

Komerční banka jako první zavádí platby prostřednictvím QR kódů

26.11.2012  |  Michal Bubák


Komerční banka inovuje v oblasti přímého bankovnictví. Jako první banka na českém trhu umožní platby prostřednictvím QR kódů pro mobilní telefony. Uživatel její inovované Mobilní banky 2 sejme fotoaparátem telefonu kód, který aplikace převede do předvyplněného platebního příkazu, jehož odeslání klient pouze potvrdí. Realizace takovéto automatizované platby tedy může proběhnout velmi svižně.

Start používání QR kódů v oblasti bankovnictví umožnila standardizace podoby kódů na půdě České bankovní asociace.

„Zavedení podpory QR kódů v bankovnictví je horkou novinkou. Jejich masivní využití bude závislé zejména na tom, jak rychle je výstavci faktur začnou umísťovat na své doklady k platbám. Již nyní proto probíhají jednání s významnými internetovými obchody, telekomunikačními firmami a dalšími poskytovateli služeb,“ uvádí Mojmír Prokop, vedoucí Přímého bankovnictví Komerční banky. Platbu prostřednictvím QR kódu již umožňuje např. eshop smarty.cz.

Jaké další inovace přichází s Mobilní bankou 2?

U Mobilní banky 2, jež je nabízena zdarma, nově mohou klienti zadávat přes svůj chytrý telefon platby na libovolný účet bez jeho autorizace. Doposud bylo totiž možné provádět platby pouze na účty, které uživatel předem autorizoval v internetové aplikaci MojeBanka. Komerční banka do nové mobilní banky vsunula i funkci Penzijní reforma v mobilu, se sloganem ve smyslu: Přeložíme reformu do vaší řeči.  Banka zřejmě tímto reaguje na obecně nedostatečnou informovanost o penzijní reformě a vlažný zájem Čechů o připravovaný II. pilíř důchodového systému. Další nová funkce, Mojekarta v mobilu, umožní uživatelům snadno a rychle navrhnout vlastní design platební karty vydané Komerční bankou. Nejsem si ovšem jist, kolik lidí v současnosti tolik pálí právě podoba jejich platební karty. Další zásadnější inovací je pak nový způsob zadávání úhrady složenky v mobilním telefonu. „Uživatel služby Mobilní banka 2 složenku jednoduše sejme fotoaparátem v mobilním telefonu a nechá složenku automaticky převést na platební příkaz. Software příkaz připraví a klient už jen potvrdí platbu,“ říká Mojmír Prokop.

Všechny aplikace přímého bankovnictví Komerční banky jsou nově kompatibilní s operačním systémem Windows 8. Přihlášení nových uživatelů aplikací MojeBanka a MojeBanka Business by mělo proběhnout s pomocí průvodce téměř automaticky, a tak by první spuštění internetového bankovnictví od Komerční banky mělo být jednoduchou a intuitivní záležitostí.

Je bezpečné přistupovat k účtu v bance ze smartphonu?

Bankovní novinky, při kterých využijete svůj smartphone

Trend roku 2012 - Mobilní bezkontaktní platby

Rozmach smartbankingu v českých bankách

Která banka v chytrém mobilu je nejlepší? Máme odpověď!






všechny příspěvky
Dále v rubrice

Nabídka specializovaného finančního zpravodajství - videa, rozhovory, podcasty...

Obrázek: Tisková konfernce Cvak Datově analytická společnost Scott & Rose, která provozuje specializovaný finanční portál Finparáda s vlastním zpravodajstvím nabízí videa, rozhovory, podcasty zaměřené na finanční produkty, služby a související témata z bank, penzijních, investičních společností a pojišťoven.

Nabídka prezentace pro vítěze soutěží a žebříčků Finparády.cz

Obrázek: Byznys Datově analytická společnost Scott & Rose sestavuje a aktualizuje od roku 2011 na specializovaném portále Finparáda.cz nezávislé žebříčky nejlepších finančních produktů a služeb. Ročním výsledkem žebříčků je vyhlášení Finančního produktu roku za jednotlivé produktové kategorie...

Nabídka analýzy mobilního bankovnictví

Obrázek: Mobilní telefon Nabízíme detailní analýzu a srovnání mobilního bankovnictví na trhu v ČR doplněné o mobilní aplikaci Tatra banky...

všechny příspěvky v rubrice










 






  money & business point   

 Domů   Tisk   Nápověda   Kontakt

Provozuje Scott & Rose   www.mbpoint.sk