Přihlášení
jméno:
heslo:


zapomenuté údaje

Úvodní stránka
Výzkum konkurenceCoral - běžné účtyCoral - uvěryVaran - spořeníbanky, pojišťovny, ...

mBank nově nabízí potvrzování internetových plateb pomocí mobilu

16.9.2019  |  Zdeněk Bubák, zpráva mBank


Obrázek: mBankmBank přidala do svého mobilního bankovnictví nové funkcionality. Operace prováděné prostřednictvím internetového bankovnictví, mohou být nově bezpečně autorizovány namísto SMS kódu prostřednictvím notifikace v mobilním telefonu. Tím se mBank zařadila mezi banky, které nabízejí potvrzování transakcí, případně i přihlašování se do internetového bankovnictví pomocí tzv. Smart klíče. Banky které tento typ zabezpečení již nějakou dobu nabízejí jsou: ČSOB, UniCredit Bank, Komerční banka, Air Bank nebo Moneta Money Bank. Smart klíč (mobilní klíč) je moderní metoda autentizace plateb či dalších operací, která je bezpečnější, než potvrzování pomocí SMS zprávy s kódem. SMS zprávy s potvrzovacím kódem umí zachytit případný škodlivý malware nasazený na váš mobil nájezdníkem a odklonit platbu na svůj účet.

Zvýšené zabezpečení potvrzování elektronických plateb požaduje evropská směrnice, jež vstoupila v platnost 14. září 2019 a psali jsme o ní již zde.

Klienti mBank mají nově možnost potvrzovat mobilní platby a jiné operace v internetovém bankovnictví prostřednictvím mobilní autorizace přímo v aplikaci v telefonu. V ní si mohou nastavit, že jim mají při práci s internetovým bankovnictvím chodit namísto SMS kódů notifikace na mobilní telefon. Platbu pak potvrdí kliknutí a nemusejí přepisovat SMS kód. Údaje o operaci najdou v seznamu notifikací o autorizaci v telefonu.

Po zadání platby nebo jiné operace v internetovém bankovnictví se na displeji mobilního telefonu s nainstalovanou aplikací mBank zobrazí notifikace. Po kliknutí na ni a přihlášení do mobilní aplikace je pak nutné kliknout na možnost Potvrdit.

Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde


Jak aktivovat mobilní autorizaci v aplikaci mBank?



Po otevření aplikace je potřeba kliknout na ikonu s třemi proužky v levém horním rohu, vybrat položku Mobilní autorizace a kliknout na Aktivovat. Aktivace bude potvrzena pomocí kódu PIN.

Další novinka: skenování údajů z faktur nebo šeků mobilem



Další aktuální novinkou v mobilní aplikaci je, že při placení faktur či šeků už není nutné manuálně přepisovat všechny údaje do platebního příkazu. Klient může pomocí mobilního telefonu postupně naskenovat všechny informace jako IBAN, suma či variabilní symbol a ty se mu ihned zobrazí přímo v aplikaci. Platbu tak stačí zkontrolovat a potvrdit.

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více






všechny příspěvky
Dále v rubrice

Nabídka specializovaného finančního zpravodajství - videa, rozhovory, podcasty...

Obrázek: Tisková konfernce Cvak Datově analytická společnost Scott & Rose, která provozuje specializovaný finanční portál Finparáda s vlastním zpravodajstvím nabízí videa, rozhovory, podcasty zaměřené na finanční produkty, služby a související témata z bank, penzijních, investičních společností a pojišťoven.

Nabídka prezentace pro vítěze soutěží a žebříčků Finparády.cz

Obrázek: Byznys Datově analytická společnost Scott & Rose sestavuje a aktualizuje od roku 2011 na specializovaném portále Finparáda.cz nezávislé žebříčky nejlepších finančních produktů a služeb. Ročním výsledkem žebříčků je vyhlášení Finančního produktu roku za jednotlivé produktové kategorie...

Nabídka analýzy mobilního bankovnictví

Obrázek: Mobilní telefon Nabízíme detailní analýzu a srovnání mobilního bankovnictví na trhu v ČR doplněné o mobilní aplikaci Tatra banky...

všechny příspěvky v rubrice










 






  money & business point   

 Domů   Tisk   Nápověda   Kontakt

Provozuje Scott & Rose   www.mbpoint.sk