Přihlášení
jméno:
heslo:


zapomenuté údaje

Úvodní stránka
Výzkum konkurenceCoral - běžné účtyCoral - uvěryVaran - spořeníbanky, pojišťovny, ...

Žebříčku bankovních osobních účtů stále vévodí mKonto od mBank následované produkty od Air Bank a Banky CREDITAS

13.9.2019  |  Zdeněk Bubák, Valerie Koubová


Nejlepší produkt žebříčku běžných účtůNa odborném serveru o finančních produktech Finparada.cz najdete aktualizovaný žebříček osobních bankovních účtů. Pořadí se od minule nezměnilo. První místo obhájila mBank se svým mKontem, druhé místo udržela Air Bank s Malým tarifem a třetí je stále Banka CREDITAS se svým Běžným účtem a Richee účtem.

Finparáda.cz je jediný web v Česku s průběžně aktualizovanými žebříčky finančních produktů. Tyto žebříčky sestavují odborníci podle předem stanovených kritérií. Kromě žebříčku osobních bankovních účtů zde najdete i žebříček spořicích účtů, půjček, hypoték, životního pojištění a podílových fondů.

Při aktualizaci žebříčku osobních bankovních účtů jsou hlavním kritériem náklady na využívání účtu modelovým klientem a dopady cenové politiky banky na klienty, dále komplexnost nabídky u daného účtu či balíčku služeb, úroveň přímého bankovnictví, dostupnost produktu daná počtem poboček a možností jeho zřízení on-line, a nakonec i kvalita popisu produktu a srozumitelnost ceníku na internetu. Do aktuálního žebříčku se tak promítly změny, které banky u svých účtů provedly od začátku června do září 2019 (do data hodnocení, tj. 12. září 2019).

Průběžný celoroční obsah každého žebříčku pak vytváří výsledky soutěže Finanční produkt roku, který Finparáda.cz společně se společností Scott & Rose vyhlašuje každý rok v lednu.

Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde


Jedničkou žebříčku Finparády.cz je mKonto od mBank



V žebříčku osobních účtů zůstává nadále stejné pořadí jako bylo v minulém hodnocení z června. Většina bank ponechala své poplatky nezměněny a nedošlo ani k výraznějším inovacím u hodnocených účtů.

Na 1. místě se od počátku letošního roku stále drží mKonto od mBank, které v rámci účtu vedeného zdarma nabízí také příchozí/odchozí platby v ČR vč. trvalých příkazů, inkas a SIPO plateb, příchozí/odchozí SEPA platby v €, vklady v hotovosti na účty pomocí vkladových bankomatů a výběry z bankomatů nad částku 1 500 Kč zdarma. Platby je možné provádět pomocí Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay. K účtu je poskytována mKarta Svět, o které jsme již psali dříve.

Druhé místo v pořadí patří  Malému tarifu od Air Bank. Ten je poskytován taktéž zdarma včetně všech příchozích/odchozích plateb v ČR, výběrů z vlastních bankomatů (cizí bankomaty 25 Kč). Prostředky na běžném účtu jsou úročeny sazbou 1 % p.a. v případě, že klient provede 5x měsíčně platbu kartou. Do konce září mohou noví klienti získat 500 Kč na vyzkoušení aplikace My Air, která patří mezi jedny z nejlépe hodnocených aplikací námi prováděného srovnání.

Na 3. místě je nadále Banka CREDITAS se svými dvěma produkty Běžným účtemRichee účtem. Tyto osobní účty jsou také zcela zdarma vč. veškerých výběrů z vlastních/cizích i zahraničních bankomatů a okamžitých plateb. Zatímco na Běžném účtu je 0 % úrok, Richee účet nabízí pro zůstatek do 300 tis. Kč úročení ve výši 1,5 % p.a. Platby lze provádět pomocí Google Pay a Garmin Pay.

Čtvrté místo patří Běžnému účtu od Equa bank. Stejně jako u předchozích osobních účtů, je i tento účet zcela zdarma. Klienti si připlatí za výběr z bankomatu v zahraničí 9 Kč, výběr hotovosti na pobočce a SEPA platby.  Banka nabízí provádění plateb pomocí Google Pay.

Pátou pozici zaujímá Fio banka s Fio osobním účtem. Zřízení, vedení i zrušení účtu je zdarma, příchozí/odchozí platby v rámci ČR v CZK a rámci ČR a SR v €, 10 výběrů měsíčně z vlastních bankomatů a až 5 výběrů z cizích bankomatů, 1 výběr v zahraničí taktéž zdarma. Banka umožňuje placení pomocí Google Pay.

Banky, které provedly změny v poplatcích v září uvádíme v článku zde.

Obrázek: Logo Nejlepší produkt žebříčku 2019

Produkty dalších bank v žebříčku najdete v níže uvedené tabulce.

Pořadí žebříčku osobních bankovních účtů



Pořadí Banka Produkt
1. mBank mKonto
2. Air Bank Malý tarif
3. Banka CREDITAS Běžný účet / Richee účet
4. Equa bank Běžný účet
5. Fio banka Fio osobní účet
Zdroj: Finparáda.cz, data z června 2019

Aktuální žebříček osobních bankovních účtů se všemi parametry najdete i zde.

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více







všechny příspěvky
Dále v rubrice

Nabídka specializovaného finančního zpravodajství - videa, rozhovory, podcasty...

Obrázek: Tisková konfernce Cvak Datově analytická společnost Scott & Rose, která provozuje specializovaný finanční portál Finparáda s vlastním zpravodajstvím nabízí videa, rozhovory, podcasty zaměřené na finanční produkty, služby a související témata z bank, penzijních, investičních společností a pojišťoven.

Nabídka prezentace pro vítěze soutěží a žebříčků Finparády.cz

Obrázek: Byznys Datově analytická společnost Scott & Rose sestavuje a aktualizuje od roku 2011 na specializovaném portále Finparáda.cz nezávislé žebříčky nejlepších finančních produktů a služeb. Ročním výsledkem žebříčků je vyhlášení Finančního produktu roku za jednotlivé produktové kategorie...

Nabídka analýzy mobilního bankovnictví

Obrázek: Mobilní telefon Nabízíme detailní analýzu a srovnání mobilního bankovnictví na trhu v ČR doplněné o mobilní aplikaci Tatra banky...

všechny příspěvky v rubrice










 






  money & business point   

 Domů   Tisk   Nápověda   Kontakt

Provozuje Scott & Rose   www.mbpoint.sk