Přihlášení
jméno:
heslo:


zapomenuté údaje

Úvodní stránka
Výzkum konkurenceCoral - běžné účtyCoral - uvěryVaran - spořeníbanky, pojišťovny, ...

Novinky od stavebních spořitelen na začátku září

6.9.2019  |  Zdeněk Bubák, zpráva Modré pyramidy a ČMSS


Obrázek: BytyPřinášíme vám informaci o novinkách, které vyhlásily stavební spořitelny na začátku září. Modrá pyramida od září nasadila akční sazbu 2,29 % p.a. u svého Hypoúvěru, který lze pořídit navíc bez poplatků za zpracování úvěru a za ocenění nemovitosti. ČMSS zlevnila své zajištěné překlenovací úvěry, a to až o 0,25 procentního bodu, takže u ní úrokové sazby u tohoto typu úvěru začínají na 2,09 %.


V září Hypoúvěr s nižší sazbou a bez poplatků



Modrá pyramida poskytuje od 1. září 2019 svůj Hypoúvěr s akční úrokovou sazbou 2,29 % p.a. Zároveň platí, že  Hypoúvěr do výše 80 % hodnoty zastavené nemovitosti lze v rámci akční nabídky získat bez poplatků za zpracování úvěru a za ocenění nemovitosti. Nabídka platí při podání žádosti do 30. 9. 2019.

Modrá pyramida uvedla Hypoúvěr na trh v březnu roku 2005, jako první ze stavebních spořitelen. Za uplynulých 10 let poskytla přes 40 000 Hypoúvěrů v objemu 67 mld. Kč a jen za letošní první pololetí to bylo 3,6 mld. Kč. V průměru si klienti půjčili Hypoúvěr ve výši 2,2 mil. Kč. Podobně jako hypotéka je i Hypoúvěr zajištěn nemovitostí, s dobou splatnosti až 30 let, přičemž si klient může vybrat z mnoha možností délky fixace úrokové sazby.

Reprezentativní příklad:

RPSN níže uvedeného příkladu je 2,47 %.
Výše úvěru na bydlení, s požadovaným zřízením zástavního práva k pohledávce na výplatu vkladu ze stavebního spoření a zástavního práva k nemovitosti, je 1 000 000 Kč. Splatnost úvěru je 30 let, pevná roční úroková sazba s fixací 5 let je 2,39 %. Měsíční splátky: 1.–360. splátka je 3 915 Kč, 361. splátka je 3 493 Kč. Splátky ve fázi překlenovacího úvěru nevedou k okamžitému umořování jistiny. Celková částka splatná spotřebitelem je 1 412 785 Kč a celková doba trvání smlouvy o spotřebitelském úvěru je 361 měsíců. S úvěrem jsou dále spojené následující úhrady: zpracování a vyhodnocení žádosti o úvěr 0 Kč, zasílání ročního výpisu z účtu stavebního spoření i účtu úvěru 25 Kč, vedení účtu stavebního spoření a úvěru ve fázi přiděleného úvěru 25 Kč měsíčně, vyhodnocení rizik spojených s nemovitou zástavou 0 Kč, návrh na vklad zástavního práva (zápis i výmaz) do katastru nemovitostí celkem 2 000 Kč. Pro získání úvěru za nabízených podmínek je nezbytné uzavření smlouvy o stavebním spoření, směrování příjmu a plateb na účet vedený Komerční bankou, a.s., a pojištění nemovitosti (náklady nejsou zahrnuty v RPSN). Nabídka platí pro žádosti o Hypoúvěr do 80 % z ceny zastavované nemovitosti s fixací na 5, 8 nebo 10 let, podané v době od 1. 9. 2019 do 30. 9. 2019.
 
Přehled celé nabídky spořicích účtů - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde


ČMSS zlevňuje zajištěné úvěry, nejnižší sazba na 2,09 %



Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) tento týden zlevnila zajištěné překlenovací úvěry, sazby klesají až o 0,25 procentního bodu. Zajištěný úvěr od Lišky lze tak získat se sazbou začínající na 2,09 %.

Pokles sazby (až o 0,25 %) závisí na velikosti úvěru a délce jeho fixace. Nejnižší možná úroková sazba tak klesá z dosavadních 2,34 % na 2,09 %.

Nejnižší možná sazba 2,09 % platí jak pro nové zájemce o úvěr, tak i pro refinancování úvěrů z jiných finančních institucí. ČMSS již částečně zvýhodnila úvěry na počátku září, když umožnila klientům získat slevu z úrokové sazby za vedení běžného účtu v mateřské ČSOB. Zatímco sazby zajištěných úvěrů tak nově začínají na 2,09 %, nezajištěné úvěry lze získat za 3,9 procenta.

U ČMSS objem nově poskytnutých úvěrů od počátku letošního roku přesáhl 13 miliard korun.

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Spořicí účet s úrokem až 6,08 % p.a.více
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více







všechny příspěvky
Dále v rubrice

Nabídka specializovaného finančního zpravodajství - videa, rozhovory, podcasty...

Obrázek: Tisková konfernce Cvak Datově analytická společnost Scott & Rose, která provozuje specializovaný finanční portál Finparáda s vlastním zpravodajstvím nabízí videa, rozhovory, podcasty zaměřené na finanční produkty, služby a související témata z bank, penzijních, investičních společností a pojišťoven.

Nabídka prezentace pro vítěze soutěží a žebříčků Finparády.cz

Obrázek: Byznys Datově analytická společnost Scott & Rose sestavuje a aktualizuje od roku 2011 na specializovaném portále Finparáda.cz nezávislé žebříčky nejlepších finančních produktů a služeb. Ročním výsledkem žebříčků je vyhlášení Finančního produktu roku za jednotlivé produktové kategorie...

všechny příspěvky v rubrice










 






  money & business point   

 Domů   Tisk   Nápověda   Kontakt

Provozuje Scott & Rose   www.mbpoint.sk