Přihlášení
jméno:
heslo:


zapomenuté údaje

Úvodní stránka
Výzkum konkurenceCoral - běžné účtyCoral - uvěryVaran - spořeníbanky, pojišťovny, ...

Equa bank dosáhla hranice 400 tisíc klientů. Jak si stojí mezi ostatními bankami?

1.8.2019  |  Zdeněk Bubák, zpráva Equa bank


Obrázek: Equa bankEqua bank informovala, že počet jejích klientů překonal hranici 400 tisíc. V meziročním srovnání se jedná o 17 % nárůst. Téměř tři čtvrtiny klientů přitom využívají Equa bank aktivně. Podle banky u ní klienti oceňují jednoduché a moderní on-line bankovnictví, bezplatné základní služby a produkty, výhodné úrokové sazby, transparentnost a její klientský přístup.

„Equa bank patří dlouhodobě v získávání nových klientů k nejúspěšnějším bankám na českém trhu. Počet našich klientů stále roste dvouciferným tempem, což není běžné. Klienti mají zájem především o jednoduché a moderní digitální produkty a služby. Největší zájem je tradičně o naše běžné účty a spotřebitelské půjčky. Hitem poslední doby je také naše mobilní bankovnictví, které dnes již využívá každý třetí klient, což je o čtvrtinu více, než před rokem,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

Počet klientů firemního bankovnictví Equa bank se meziročně zvýšil o 20 %. „Také v oblasti firemního bankovnictví neustále posilujeme naši pozici. S tím, jak roste počet technologicky vyspělých firem, roste také potřeba moderních, flexibilních produktů a služeb ve firemním bankovnictví. Zároveň klienti vyžadují individuální přístup a rychlé řešení jejich potřeb, což jsou principy, na kterých v Equa bank stavíme a narůstající zájem klientů o naše služby je důkazem, že naši práci děláme dobře,“ uzavřel Luboš Janoušek, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.  

Vývoj počtu klientů Equa bank do roku 2019
Autor: Equa bank


Počty klientů bank



Banka Počet klientů
ČSOB a Poštovní spořitelna 2 777 000
Komerční banka 1 668 000
MONETA Money Bank 1 036 000
Fio banka 900 000
Air Bank 700 000
mBank 650 000*
UniCredit Bank 415 000
Equa bank 400 000
Hello bank! 400 000
Sberbank 116 000
Banka CREDITAS 70 000
Zdroj: Scott & Rose
Pozn.: Počet klientů vychází z dostupných a co možná nejaktuálnějších informací (tiskové zprávy, výroční zprávy, výsledky hodpodaření). Banky, které počet klientů nezveřejňují, nejsou do tabulky zahrnuty. Maximální stáří údajů v tabulce je k 31.12.2018 (pokud není uvedeno jinak)
* údaj k 31.12.2017

Česká spořitelna uvádí počet klientů za celou skupinu, a to cca 4,6 mil. klientů, ale platebních karet má vydáno jen 2,87 milionů kusů, a tomuto číslu se bude nejspíše blížit i skutečný počet aktivních klientů banky. I tak jde o nejvíce klientů v rámci českého bankovního trhu.





všechny příspěvky
Dále v rubrice

Nabídka specializovaného finančního zpravodajství - videa, rozhovory, podcasty...

Obrázek: Tisková konfernce Cvak Datově analytická společnost Scott & Rose, která provozuje specializovaný finanční portál Finparáda s vlastním zpravodajstvím nabízí videa, rozhovory, podcasty zaměřené na finanční produkty, služby a související témata z bank, penzijních, investičních společností a pojišťoven.

Nabídka prezentace pro vítěze soutěží a žebříčků Finparády.cz

Obrázek: Byznys Datově analytická společnost Scott & Rose sestavuje a aktualizuje od roku 2011 na specializovaném portále Finparáda.cz nezávislé žebříčky nejlepších finančních produktů a služeb. Ročním výsledkem žebříčků je vyhlášení Finančního produktu roku za jednotlivé produktové kategorie...

Nabídka analýzy mobilního bankovnictví

Obrázek: Mobilní telefon Nabízíme detailní analýzu a srovnání mobilního bankovnictví na trhu v ČR doplněné o mobilní aplikaci Tatra banky...

všechny příspěvky v rubrice










 






  money & business point   

 Domů   Tisk   Nápověda   Kontakt

Provozuje Scott & Rose   www.mbpoint.sk